Processen organiseren 
                      met de stroom mee
 
Processen zijn de hefboom voor betere resultaten.


Processen zijn de hefboom voor betere resultaten. Processen zijn de werkwoorden van de organisatie. In processen gebeurt het; er wordt waarde toegevoegd, een product gemaakt of een dienst geleverd. De klant of stakeholder bepaalt het succes.

Procedures schrijven is daarbij niet de oplossing; het gezamenlijk werken aan en organiseren van processen wel. We maken gebruik van de SqEME-methodiek (OMP voor in de veiligheidsketen); een open methodiek voor procesmanagement. Bij het werken aan processen gaan we uit van principes als; “inclusief denken” en de “vakvolwassenheid van medewerkers”.

Deze methodiek kan gebruikt worden in combinatie met TOGAF, EPC, INK, BBSC, LEAN, etc. en eventueel zijn er software-tools die kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van processen. We adviseren klanten over passende systematieken, tools en aanpakken, die daadwerkelijk iets bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie.

Gericht op het bereiken van resultaten. Effectief. Maar wel vanuit een holistische benadering; pas dan gaan processen “leven” voor iedereen.

procesmanagement processen sqeme lean six sigma agile organiseren  verbeteren kaizen kwaliteit certificeren